Wednesday, February 29, 2012

InterRail-reitti.


Reilin alkuun on enää alle 100 päivää ja aika senkun lentää. Voisin nyt hiukan näyttää tätä meidän alustavaa reitti-suunnitelmaa, tosin mikään ei tietenkään ole ihan lukkoonlyötyä, joten lopullinen reitti varmaankin poikkeaa jonkin verran tästä.

A. Ranua - Home sweet home.
B. Rovaniemi - Yöjunalla Helsinkiin.
C-D-E. Helsinki - Riika - Varsova - Lento Helsingistä Puolaan
F. Krakova
G. Auschwitz
H. Poznan
I. Berliini
J. Frankfurt
K. Schmitten
L. Pariisi
M. La Rochelle
N. Madrid
O. Barcelona
P. Monaco
Q. Rooma
R. Napoli
S-T-U. Milano - Kööpenhamina - Oulu - Lento kotiin. 

Paljon on paikkoja missä halutaan käydä, mutta hyvällä suunnittelulla uskon, että me pystytään tuo reitti vetämään. Sitten jos tulee pari muuttujaa, niin sitten tehdään niin kuin napapiirin sankarit eli: "tehhään matkalla."

Puolaan aiotaan etukäteen varata yöpymispaikat, koska siellä on juuri silloin EURO 2012-kisat menossa, joten luultavasti koko maa on käytännössä täynnä innokkaita futisfaneja. Onneksi meillä on yksi "tuttava" Puolassa, jota olen viime aikoina ahdistellut avunpyynnöin yöpymispaikkojen suhteen. Muissa maissa huolehditaan yöpymisestä luultavasti vasta paikan päällä ja Saksassa meillä onkin ystävä, kenen luo ainakin suunnitellaan menevämme pariksi yöksi.

7 comments:

  1. Näyttää aika ihanalta tuo teidän suunnitelma! Toivottavasti onnistuu reissu!! Oon niin katteellinen!! :)

    ReplyDelete
  2. Omg mitä persettä ette edes mene Portugaliin?!?! Tai Sveitsiin?! En kestä.......... Sveitsissä on hiukkaskiihdytinkin!!

    ReplyDelete
  3. Toivotaan todellakin! :) Jenni, sori mutta hiukkaskiihdytin ei oo ihan ykkösjuttu meidän "must see"-listalla.. Sveitsi ois kyllä muuten siisti ja ois kiva käydä myös Prahassa tai Amsterdamissa!

    ReplyDelete
  4. Yhyy onneksi en siis lähde mukaanne, koska muutoin menisimme tutkimaan hiukkaskiihdyttimiä (joista esimerkkinä vaikkapa syklotroni, jossa hiukkasia kiihdytetään ympyräradalla..... yritän vain vakuuttaa itselleni osaavani fysiikkaa, sniif). Mutta järkkyä oikeesti että ette mee noihin ihaniin pikkumaihin, kuten Belgia, Hollanti, Luxemburg ja Portugali, musta ne olis just parhaimmistoa!

    ReplyDelete
  5. Ei ole aikaa, joten täytyy käydä vain parhaat paikat läpi. :D

    Hei, mäkin tiedän tosta hiukkaskiihdyttimestä jotain, koska siitä kerrottiin Enkelit ja Demonit kirjassa. :)

    ReplyDelete
  6. Hei! Löysin blogisi googlaamalla interrail reittejä, ja tämä on juuri sellainen reitti, jolle itsekin haluaisin lähteä! Kysymykseni kuuluukin, että kerkesittekö käydä kaikkialla sen kuukauden aikana, pysyikö reitti siis samana, ja kuinka paljon sinulla meni suunnilleen rahaa koko reissuun? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka!

      Ehdittiin hyvin käydä kaikissa suunnittelemissamme paikoissa.. Ainoastaan tuo La Rochelle vaihtui siinä lähellä olevaan Arcachon-nimiseen paikkaan sekä skipattiin Monaco kokonaan, kun siellä oli juuri silloin joku lakko menossa ja jouduttiin kiertämään Roomaan Ranskan kautta sekä yövyttiin siinä välissä yksi yö Milanossa. Meidän reitissä oli oikeastaan siis vain pikku muutoksia! Yleensä yövyttiin noin 2-3 yötä per paikka.

      Hitsi kun meidän reissusta on jo pari vuotta, niin ihan mitään tarkkoja rahasummia en muista, mutta arvioisin, että 1500-2000e? MUTTA me elettiin aika leveästi tai siis paljon vähemmänkin sitä rahaa olisi voinut kulua. Me vain tykättiin shoppailla paljon! :D

      Delete

A negative mind will never give you a positive life. Spread happiness! <3